субота, 12 травня 2018 р.

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

Відзначення у закладі дошкільної освіти у 2018 році
Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
8 травня Україна вшановує пам’ять загиблих у Другій світовій війні, а 9 травня – відзначає Перемогу над нацизмом у другій світовій війні.

Символом відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги став червоний мак - квітка скорботи за всіма жертвами війни. . В українській міфології мак має дуже багато значень. Це символ сонця, волі, гордості, оберегу від нечистої сили, крові. В українських народних піснях та думах мак пов’язаний з війною та військом, він символізує козака, що героїчно загинув, боронячи Україну.
Данину пам’яті всіх жертв Другої світової війни віддають у всьому світі.  Генеральна Асамблея ООН у 2004 році ухвалила Резолюцію, в якій проголосила 8 і 9 травня Днями пам’яті та примирення. Нею державам-членам ООН, неурядовим організаціям, крім святкування своїх Днів Перемоги чи Визволення, рекомендовано також щороку відзначати один або два дні як данину пам’яті всім жертвам Другої світової війни. У Великій Британії та країнах Співдружності відзначається «День Перемоги в Європі»; у Вірменії – «День Миру»; у Норвегії – «День визволення»; у Словаччині – «День перемоги над нацизмом»; у США – «День Пам’яті»; у Франції – «День Перемоги»; у Чехії - «Національний День» тощо.
День Перемоги завжди був і є для українців днем пам’яті про всіх загиблих воїнів, які боролися за мирне небо над Україною. Дуже важливо прищеплювати дітям, починаючи з дошкільного віку, повагу до людей, які ціною свого життя здобули мир.
З метою  гідного вшанування подвигу переможців нацизму у Другій світовій війні, ветеранів війни, увічнення пам’яті загиблих у Другій світовій війні, а також утвердження патріотизму та національної гідності, консолідації суспільства 8 травня у Державній установі «Дошкільний навчальний заклад (дитячий садок) № 69 (м. Харків) Національної поліції України», пройшло тематично-музичне свято «Маки пам’яті». Педагогами закладу заздалегідь були проведені бесіди на воєнну тематику: «Земля батьків – земля героїв», «Пам’ять вічно жива» та читання художньої літератури на патріотичну тематику Під час занять, педагоги  виховували шанобливе ставлення до ветеранів війни, що відстояли свободу і незалежність рідного краю. В своїх колективних роботах «Квіти героям», «Миру — мир», «Мир дітям!» діти відтворили свої почуття подяки за мир та спокій. Також було розглянуто ілюстрації, фотокартки,. На святі діти всіх вікових груп співали пісні, танцювали таночки, змагалися у спортивних змаганнях.












 Проведення тематичного свята сприяло вихованню в дітей дошкільного віку патріотичних почуттів, шанобливого ставлення до воїнів-визволителів, пам’яті про героїчне минуле нашого народу. Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна і той, хто захищає свою землю завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Тож саме вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні. Сподіваємося, що всі вихованці закладу дошкільної освіти,  усвідомили важливість слів: «Ні війні!»






Немає коментарів:

Дописати коментар